top of page
2703-01-WIR-e-02_Eyelevel_R03.jpg

En unik perle på Nesodden

Høyt og fritt på Tangen finner du Tangentoppen. Et helt spesielt boligprosjekt med helt spesielle egenskaper i et område som er noe helt for seg selv.

2703-01-WIR-i-06-Bygg-C_floor-5_roofterr

Prosjektet tilbyr leiligheter med varierte størrelser. Du finner 2-roms, 3-roms og 4-roms leiligheter her. Alle leiligheter er gjennomgående, med romslige, solfylte uteplasser og åpne, lyse oppholdsrom. Flere leiligheter har fjordutsikt. Hus B, C og endeleilighetene i hus D har atkomst via svalgang der «adkomstbalkonger» gir solrik plass ved inngangen til leiligheten.

 

Ønsket har vært å skape funksjonelle rammer rundt det gode liv, inne og ute. Vi ville bidra til å tilby varierte og effektive boliger for folk med forskjellige behov, sier Wikström. Boligene har heisadkomst til parkeringskjelleren. Atkomstveien er utformet som gatetun, der det er begrenset bilkjøring og ferdsel på fotgjengernes premisser. Belegg av stor gatestein, slottsgrus, grønne arealer og sittekanter viser at fotgjengere har prioritet. 

2703-01-WIR-i-01-Bygg-B_floor-3_living-k

Bo i et grønt og levende sentrum

Med Tangentoppen har vi ønsket å skape et attraktivt bomiljø med urbane kvaliteter - for mennesker i alle aldre, sier Jeannette Wikström i Wir Arkitekter. Tangentoppens beliggenhet i sentrum gir nærhet til det meste av forretninger, offentlige tilbud og transport. En viktig parameter har vært å planlegge for en bilfri sentrumsutvidelse, med solfylte byrom, møteplasser og forbindelser for gående og syklende. Næringslokaler på gateplan med store vindusflater og høy tetthet av innganger, håper vi vil skape liv på bakkeplan, fortsetter hun. 

 

Tangentoppen består av fire relativt smale byhus og rommene disse husene danner. Plasseringen av husene gir gode solforhold både i boligene og i byrommene rundt. Dimensjonene på husene har vi forsøkt å tilpasse til omgivelsene og småhusområdene som grenser til sentrum. Vi har samtidig latt oss inspirere av hvordan de klassiske byhusene skaper variasjon og gir identitet. Vi har jobbet bevisst med skala, og variasjon i fasadekomposisjoner der farger og inndelinger, balkongdetaljering, relieff i trefasader, vindustyper og glassfelt, spiller sammen, sier Wikström. 

View_02_update_02.12.jpg

På Tangentoppen har både arkitekt, landskapsarkitekt og prosjektutvikler vektlagt å skape grønne integrerte strukturer i hele prosjektet - fra gatetun til takhage, både med trær og busker, samt dyrkbart areal på taket.

 

Videre er det lagt vekt på å lage lyse og luftige boliger med ekstra takhøyde, store vindusflater og godt lysinnslipp. Det er valgt materialer av høyere kvalitet som bla 1-stavs eikeparkett og fliser på gulv. Det blir listefritt mot tak og vinduer, og eik gulvlister mot gulv. 

 

Kjøkkenet leveres fra anerkjent leverandør med hvite glatte fronter og integrerte hvitevarer. Du kan som tilvalg oppgradere hvitevarer og velge mellom flere kjøkkenmodeller med forskjellige farger mot tillegg i prisen. Overskap blir foret ned for et mer helhetlig inntrykk og mindre støvsamling. Du kan velge mellom sort eller hvit homogen benkeplate.

 

Leilighetene leveres med vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken og entre/gang, mens det på bad og WC leveres det termostatstyrt elektriske varmekabler som gulvvarme for ekstra varmekomfort. 

 

På badet blir det baderomsinnredning fra anerkjent leverandør i 80 cm bredde med overskap og speil i samme bredde. Det blir 30x60 cm gulvflis med tre forskjellige farger å velge blant. Trekantsluk i hjørnet av dusjsonen og innsvingbare herdede glassdører. I taket blir det integrerte dimmbare LED-downlights.

bottom of page